zondag 11 april 2010

Kazan en Joy op de Belgische voorjaarsproef

Boven: Kazan en Joy, wat een lekker stel :-))

Boven: Joy vol plezier in het veld


Boven: de twee bovenstaande foto's horen bij elkaar. Joy krijgt een haas in haar neus, op de onderste foto zie je hem net de bocht omgaan met Joy er vlak achter.
Boven: Kazan in het veld krijgt lucht van iets. Hij knijpt zelfs zijn ogen dicht om zich beter te kunnen concentreren.

Boven: hier staat Kazan voor op iets in het riet, Kazan kreeg zelfs 11 punten voor het voorstaan.
Boven: er werd ook een schottest gedaan, hier bij Kazan. Joy en Kazan hadden beide geen enkel probleem met schot.

Boven: Kazan kijkt toe hoe een ander hondje het veld bewerkt.

Boven: Jet met Joy en de twee keurmeesters op het veld in actie.

Boven: Jet en Joy komen moe en voldaan van het veld.
Onder: het keurverslag van Joy. Kazan had voor punt 1, 2 en 3 een 10, voor voorstaan een 11, maar voor punt Führichkeit een 3, in totaal 64 punten. (klik dubbel op het keurverslag om het beter te kunnen lezen)
We hebben gisteren zo'n gezellige dag gehad op de Belgische aanlegproef! De beste 5 honden met levend wild van de aanlegproef werden uitgenodigd voor de voorjaarsproef in de Vlaamse Ardennen. Daar werd door twee Duitse keurmeesters, Rolf Jansen en Tony Schellartz, een echte VJP afgenomen. Alle mensen waren hartstikke aardig, leuke deelnemers en leuke honden. Ze deden het allemaal erg goed. Kazan had de dag van zijn leven. Hij zag het veld, zette zijn neus open en alles wat in het veld zat werd gevonden. Daarna besloot hij verderop de bosjes uit te kammen, daar zaten de fazanten en daarachter vond hij weer een veld met hazen. Hij was volledig in trance en was ruim een half uur later pas weer te vangen. Met andere woorden, hij scoorde niet erg hoog op Führigkeit (samenwerking met de baas/gehoorzaamheid), maar was wel de hond waarvan de keurmeesters het meest gecharmeerd waren wat betreft zijn werkcapaciteiten. Ik had een dejavu, want ik zag een kopie van Kalle door dat veld lopen, kop en neus hoog, oren dicht :-)) Joy was de publiekslieveling. Ze kwam ietwat moeilijk op gang, was erg geinteresseerd in muizen, waarvan ze er ook verschillende gevangen heeft, maar de keurmeesters gaven haar heel ruim de tijd en ineens had ze door dat er ook iets anders te vinden was als muizen en begon ze het veld heel ruim te bejagen, prachtig! Ze scoorde op alle onderdelen een 10 en eindigde als tweede op 1 punt verschil van nummer 1. Heel knap gedaan voor een hondje van 7 maanden! Achteraf kregen we in het cafe heerlijke taart en werd er gezellig nagekletst. Wat bleek, één van de keurmeesters was de fokker van Django vom Sülztal, de vader van ons eerste nest. Hij heeft allemaal suggesties gedaan voor een mooie Duitse reu om Kylie te dekken, dus die gaan we natuurlijk nader onderzoeken. (11-04-10)