zaterdag 11 december 2010

Op de puppie jachttraining

Boven: de jeugd heeft de toekomst. Het complete klasje met 5 GM's, een Drenth en Martine die uitleg geeft.

Boven: natuurlijk moet er netjes gevolgd worden
(Antonette met Torres)

Boven: met de hegendorf hengel kijken of de hondjes willen voorstaan op een fazantenvleugeltje. Quinty besluipt de vleugel om te proberen de vleugel met een verassingsaanval te kunnen bemachtigen.

Boven: Torres vond het ook geweldig en laat zien dat ze hartstikke slim is. Kijkt goed waar de vleugel heengaat en staat erop voor, om het dan te bespringen.

Boven: Kylan stond echt super lang voor op de vleugel, ik heb er wel 5 foto's van kunnen maken! Rob wil met Kylan ook echt veldwerk gaan doen.... de aanleg is er zeker!

Boven en onder: Jazz is dan weer een heel ander hondje. Ze wil zo graag het wild hebben, dat ze echt geen tijd heeft om voor te staan en was zo snel dat ze Martine te slim af was en het dan echt niet meer willen loslaten... De kraai onder werd dan ook meteen vastgepakt en madame wilde er direct mee vandoor gaan. Als je haar zover krijgt dat ze het wild voor jou gaat zoeken heb je een super werkhondje aan haar.

Vandaag was de eerste puppie jachttraining bij Martine. Ik kon het echt niet laten om te gaan kijken! Kylan, Quinty, Torres en Jazz jr. trainen allemaal in hetzelfde klasje en het was natuurlijk geweldig voor ze om na een week hun broertje en zusjes weer te zien. Ook traint Miko, uit het nestje van Mika van Anita en Ronald Mentink mee in het klasje en de buurman van Rob met zijn Drenthje Tirza. Behalve veel uitleg zo'n eerste les moest er natuurlijk gevolgd worden, commando "zit", maar ook een penssleepje en de hegendorf hengel werden tevoorschijn gehaald, dus behalve appèl zagen de bazen ook een hele andere kant van hun hondje... de jachtaanleg. Ook mochten ze snuffelen aan een kraai en een duif, wat zeer interessant werd gevonden. Volgens mij vond iedereen het erg leuk en leerzaam en ik ben erg blij dat ik ben gaan kijken! Ik heb bij Album een mapje aangemaakt met alle foto's. (11-12-10)