zondag 22 april 2012

Zweetwerktraining

Boven: poseren na gedane arbeid

Boven: spoorschoenen met verse hoeven. Omdat het spoor door het zand gaat moet er wel met bloed getraind worden, anders wordt het wel heel moeilijk. In het bos trainen we meestal zonder bloed, alleen met hoeven, omdat de honden zich dan beter moeten concentreren.

Boven: Ruud die het spoor uitzet

Boven: Kylie onderzoekt de aanschotplaats

Boven: Kylie op het spoor

Boven: "de bok" Nou ja, alleen zijn vacht en een poot dan

Boven: maar die poot is leuk genoeg voor Kylie om ermee vandoor te gaan, terwijl ik de lijn oprol

Boven: het spoor wordt besproken, terwijl Kylie triomfantelijk met de poot in haar bek staat te wachten.
Onder: ze mag de poot de hele weg terug naar de auto vasthouden, daarna  moet ze hem inleveren voor wat lekkers, anders wordt de poot waarschijnlijk als kluif genuttigd.

Vandaag hebben we weer geweldig getraind op het zweetspoor. Het was de laatste keer voor de zomer en we hadden nog geen foto's gemaakt, dus de telefoon tevoorschijn getoverd en elkaar tijdens de training op de foto gezet. Het trainen was vooral voor mij, want Kylie snapt het natuurlijk allang. Het is zo leuk, ze wil zo graag "de bok" vinden, dat ze, ook al trek ik haar van het spoor, ze mij er toch weer op terug trekt. Maar eindelijk heb ik het idee dat ik haar kan lezen EN ik heb geleerd haar blindelings te vertrouwen. Ze mag af en toe best een ander geurtje opsnuiven, ze neemt vanzelf het spoor weer op. Nu is het een kwestie van onderhouden en in augustus, krijgen we nog een paar lessen in het verwijzen. We blijven dit zeker doen, ik vind het eigenlijk nog leuker dan jachttraining!