zaterdag 21 november 2015

Weer eens iets anders als veldwerk.....

Eigenlijk is dit Kylie haar werk, maar er moet natuurlijk voor opvolging gezorgd worden, dus Kylie moest thuisblijven en Jamie mocht mee op jacht. Een echt Hollands jachtdagje.
 

Boven: eenden gesignaleerd op de ringsloot, dus vanachter de dijk de eenden verrassen. Oeps, Jamie is al weg op het eerste schot, maar wel heel effectief en zo ziet ze ze ieder geval vallen.
Boven en onder, de gewiekte eenden worden vanaf het eilandje binnengebracht

Boven en onder: die hazen mocht ze nooit achteraan en nu moet ze ze apporteren. Ze vond ze erg interessant, dus eerst uitgebreid snuffelen voordat ze ze binnenbracht, maar elk volgend haas ging al vlotter.

Onder: Jamie kijkt een uitgestoten haas na, terwijl het haas recht op de post afloopt. Ze gaat pas rennen als er geschoten wordt. Ik moet er natuurlijk nog wat meer appel op zetten, zodat ze wacht op mijn commando, maar zo'n eerste jachtdag met een "nieuwe" en overenthousiaste hond, is voor mij ook nog even wennen.
Onder: en soms moet je meerdere sloten over om de haas te halen en dat gaat heen makkelijker als terug met zo'n zware haas, maar afstanden zijn Jamie natuurlijk niet vreemd.

Boven en onder: en laten er nu ook nog fazanten zitten in de bosjes rond de weilanden! En die zeilen een heel eind door. Dat is een leuk apport!Boven: nieuwsgierige toeschouwers. Jamie kijkt niet eens naar ze!
Boven en onder: nog een eendenapportje als laatste op de foto.

Na 8 jaar met Kylie op pad te zijn in de jacht was het wel even wennen, maar eigenlijk heeft Jamie het super gedaan voor zo'n eerste keer en ik moet er ook iets meer bovenop zitten, maar ach... alles komt binnen! Volgende jachtdag mag Kylie weer mee, want ze is nog lang niet afgeschreven hoor! Jamie is overigens al meerdere keren mee geweest op gans en duiven en dat gaat ook super.