maandag 15 oktober 2018

Weer mee op jacht in Frankrijk!

Boven: dit is toch geweldig! Het uitzicht en twee werkende blije hondjes :-)
Boven: Meggie. Aan de kleur zie je het niet, maar aan de kop wel. Is een echte kleindochter van Jazz, dochter van Melle. We waren dus met 3 nichtjes.
Boven: van deze foto's hebben we er al een paar... Jamie in actie
Boven: prachtig, 2 staande honden die een fazant voortaan. Jet was bang dat Mexx, die nog hartstikke jong is, de fazanten eruit zou lopen, maar dat was geheel ten onrechte. Mexx deed het geweldig!!
Boven: Jamie en Meggie
Boven: dit is het begin van een serie foto's. Jamie en Mexx staat weer voor op een fazant. Een jager is inmiddels bij ze gekomen en "bediend" ze, zoals dat heet op de foto hieronder. Onze honden staan altijd heel vast voor en springen absoluut niet in als de fazant vlak voor ze zit, dus de jager loopt de fazant eruit met behulp van de honden, want dan houden ze het ook niet meer. Op de middelste foto springt de fazant en op de onderste maakt hij zijn laatste paar slagen...
Boven: Jamie met de fazant

Boven: Jamie wordt bediend door een jager, nadat ze weer heeft aangegeven een fazant in de neus te hebben
 Boven: en daar wordt de fazant weer geapporteerd
Boven: idem. Deze jager voelde Jamie helemaal aan. Het is voor een jager die dit spelletje niet kent best moeilijk op de juiste manier met de hond om te gaan.
Boven: dit keer was het een patrijs
 Boven: Jamie wil geen stap meer zetten, de fazant zit echt vlak voor haar
Boven: en zo makkelijk is het dan om de fazant te schieten
 Boven: maar Mexx kan dat ook hoor! Hier geeft ze aan dat er een vogel zit
Boven: de vogel springt en de jager schiet. In het midden met het gele hesje zie je Jet bukken voor het schot :-) de vogel vliegt niet eens in haar richting, heel grappig om te zien!
Omdat ik de camera hanteer, zie je gelukkig mijn acties niet ;-)
Boven: en Mexx brengt de patrijs netjes bij Jet
Boven: en Jet helemaal trots, met recht!
Boven: af en toe mochten we ook posten, als er een maisveld uitgedreven werd. Dan kon de hond even op adem komen, als je tenminste geen uitzeiler moest binnenbrengen.
Onder: blije hond, blije baas
Hoe leuk is dat! Werden Jet en ik voor het derde jaar op rij uitgenodigd om in Frankrijk een paar dagen te komen assisteren op een commerciele jacht! Ook Jos mocht mee met Meggie en ook Jos had het vaker gedaan. Er was prachtig weer voorspeld en voor het eerst had ik genoeg vertrouwen in mijn hondje om ook de camera mee te nemen. Het is nl. hard werken als voorjager en picker-up en als het spannend wordt vergeet je gewoon af te drukken. De foto's hebben wel een beetje hoog Jamie-gehalte, maar dat komt omdat Jet en Jos het niet zagen zitten om onder het voorjager foto's te maken en Jamie komt nu eenmaal steeds bij me langs en je loopt flink ver uit elkaar in de linie. Maar op deze manier wel een mooie impressie van onze bezigheden.