dinsdag 20 mei 2008

Jordi

Jordi en Kylie aan de oever van de Slinge
Enn prachtige kopstudie van Jordi

Boven: Jordi ca. 4 maanden oud
Onder: Jordi op de strijkplank, de winnende foto

Jordi is speciaal uitgezocht door Marie uit Engeland, om daar het Engelse Grote Münsterlanderbloed te gaan verrijken. Jordi moest dus heel knap zijn, gezond, goede botten en ogen hebben en een goed karakter. De ideale hond dus. Maar hoe zoek je zo'n hondje uit?? Jordi was in het nest een goed-sulletje, maar hoe zich dat later ontwikkelt weet je nooit. Voor het uiterlijk werd de strijkplank uit de kast gehaald en van alle hondjes werden van alle kanten standfoto's gemaakt. Deze werden opgestuurd naar een Engelse keurmeesters en Jordi kwam daarbij als beste naar voren. Met gezondheid moet je geluk hebben. Goede gezonde ouder-honden uitzoeken en dan het beste hopen.
Een hond mag pas naar Engeland wanneer hij Rabiës geënt is (met 12 weken), een maand later zijn bloed onderzocht is of het vaccin is aangeslagen en daarna een wachtperiode heeft gehad van 6 maanden. Dit komt erop neer dat Jordi pas na 10 maanden naar Engeland mocht. Gelukkig waren Toon en Ina te Boome bereid om Jordi zolang in huis te nemen en op te voeden. Dit heeft heel goed uitgepakt en iedereen is gelukkig met elkaar. Na de Winnershow kwam het moment dat Jordi meeging naar Engeland. Even slikken voor de familie Te Boome, maar ondertussen is er een innig contact ontstaan en zijn Ina en ik al in Engeland op bezoek geweest en komt Marie weer met Jordi naar onze clubmatch.
Jordi's ogen zijn ondertussen getest op erfelijke oogziekten en "voorlopig vrij" bevonden, zijn heupen zijn op HD getest en zijn schouders/ellebogen op ED en alles is prima in orde, dus voor dat nieuwe bloed kan gezorgd gaan worden. (dat is het leuke deel voor Jordi!) De eerste dekaanvragen zijn al binnen.