maandag 5 december 2011

Kylie 1e plaats Artemis proef Leeuwarden :-)

Boven en onder: dit was het Waterloo voor de meeste honden. Op een enorm veld lagen 3 apporten en maar 5 minuten de tijd om ze te vinden.

Onder: de vos, niet Kylie's favoriet (kijk maar naar haar koppie), maar zonder morren en extra commando's haalt ze hem toch op.

Onder: zo'n duifje is natuurlijk geen probleemBoven en onder: leuke proef! Kylie zit op post terwijl de baas uit zicht koffie staat te drinken (alleen die koffie kregen we helaas niet) Kylie ziet hoe 2 kraaien tegelijk de lucht in geschoten worden. En als ik terug kom, weet alleen zij als het goed is waar ze liggen. Een steadiness proef dus met 2 apporten die binnen moeten komen.


Onder: dit is dus een van die kraaien


Onder: konijn geschoten op een drijfjacht


Onder: er schijnen ook wel verwilderde nertsen geschoten te worden tijdens drijfjachten... ha, ha. Het gaat er op de Artemis proeven om dat de honden alles willen halen voor je, dus ook roofwild, waaronder die onwijs stinkende nertsen. Ondertussen vindt Kylie dit een normaal apport.

Onder: Kylie´s cijferlijst. Zeker niet de hoogste punten, alhoewel ik niet mag klagen, maar wel alle apporten binnen EN de 1e prijs!!

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Afgelopen zaterdag zat het weer in eerste instantie helemaal niet mee, maar onze mazzel wel. Er stond nog een Artemis proef op het programma, helemaal in Leeuwarden. Na ons debacle op de winterwerktest van Sint Hubertus had ik besloten Kylie en mijzelf een paar maanden helemaal vrij te geven en in januari pas weer te gaan trainen. Maar we hadden hier al voor ingeschreven, samen met Marian en die wilde ik niet in de steek laten. Dus een goed boek in mijn tas gestopt, zodat ik, als Kylie weer zou blokkeren, lekker in de auto kon gaan zitten lezen en me voorgenomen me nergens druk over te maken. Artemis proeven zijn altijd super gezellig, leuke proeven en leuke deelnemers. We waren met z´n vijven van onze jachttrainigsgroep de Utrechtse. De camera was eindelijk ook weer eens mee en de foto´s van ons groepje zijn op picasa te bewonderen via de volgende link: https://picasaweb.google.com/116128909107265175469/ArtemisProefLeeuwarden?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLj17tOgr4jDDQ&feat=directlink
Kylie was zeker niet helemaal in haar element. Regen, plassen en modder zijn niet haar favoriet, dus die plassen loop je omheen als het even kan en door de modder loop je op je tenen. Maar juist omdat ze niet te veel wil spetteren (je bent een dame of je bent het niet) zet ze haar neus zo wijd mogelijk open, zodat ze met zo min mogelijk actie toch het wild kan vinden. Nou, die neus mankeert echt niets aan en slim is ze ook nog eens en we zijn alle 6 de proeven vrijwel probleemloos doorgekomen, alhoewel 2 apporten echt op het nippertje binnen de tijd. (dat zijn de zesjes op haar rapport) En de schoonheidprijs hebben we ook niet verdiend, maar het is jachtpraktijk en alles moet gewoon binnen komen en dat kwam het. Dus dit had ik natuurlijk nooit verwacht op deze dag! En dat er maar 2 honden waren die alle apporten binnen hadden gebracht en wij daarvan de hoogste punten hadden, maakte dat we de 1e prijs kregen. Er waren honden met veel hogere punten ondanks dat ze een apport gemist hadden, bijv. Mr. Monty van Hennie Schoor had alleen maar tienen! Knap hoor! Bij die 1e plaats hoorde ook een uitnodiging voor de Hubertusproef in april in Haaften. Hier doen alleen de beste honden aan mee, de proeven zijn veel moeilijker, help!! Tegen die tijd moet er wel een beetje peper in Kylie´s poepertje gestopt worden, anders redden we geen enkele proef binnen de tijd. Maar..... Kylie was op de Artemis proef in Utrecht 7e, op de Artemis proef in Drenthe 5e en nu 1e, terwijl ze echt nog beter kan want ze doet niet eens haar best. Waar zeur ik dan over. We hadden dus een super dag en het boek ligt nu nog ongelezen op mijn nachtkastje.