maandag 7 oktober 2013

Jamie's eerste veldwerk kwalificatie!!


Afgelopen vrijdag heeft Jamie in Nieuwe Pekela haar eerste veldwerkkwalificatie gehaald! Met 9 maanden en 6 dagen :-) Afgelopen week hebben we 3 wedstrijden gelopen en behalve op de eerste wedstrijd dan, ben ik zo blij van Jamie geworden! Ze is gewoon een kadootje!

De eerste wedstrijd was in Westernieland. Daar hebben we het record verbroken van "de kortste beurt ooit van een jeugdhond" Ik zet haar in, ze steekt het veld in en.... haas. Dus zoef zoef, weg was Jamie. Achteraf was ik daar heel blij mee, want de hond na mij moest dus in Jamie's veld verder jagen en stuitte na ca. 30 meter op een ree. Dan had ik Jamie denk ik met de auto moeten gaan halen.

De tweede wedstrijd was in De Heen (bij Steenbergen) Wat heeft ze me daar blij verrast! Ze liep zo mooi en ze hield me super goed in de gaten. We kregen van iedereen complimenten, maar helaas geen wild. (maar gelukkig ook geen haas) Omdat ze helemaal aan het eind van haar tweede loop ineens haar neus onder de bieten stopte en ik haar daar niet goed weg kreeg (misschien toch haas?) heeft ze haar eervolle vermelding verspeeld.

Afgelopen vrijdag in Nieuwe Pekela waren we als allereerste aan de beurt. De keurmeester zei: stuur haar vooral links langs de kant, want daar heb je de meeste kans op wild. Maar iedere keer als ik haar de kant langs had gestuurd trok ze naar het midden, om daar haar kop onder de bieten te steken. Dan floot ik "tuut tuut" en kwam ze weer netjes terug. Ik denk dat we zo wel 8 slagen hebben gemaakt, tot ze ineens haar kop heel hoog in de lucht stak en weer naar het midden trok. Toen dacht ik "er achteraan!!" En ja hoor, ze stond. Ze had dus al die tijd het spoor van die fazant al geroken. Ik kwam naast haar, zag natuurlijk niets, dus `toe maar` ze ging een paar stapjes naar voren en stond weer. De keurmeester riep: ga daarmee door, dus Jamie en ik steeds naar voren, proberen de fazant eruit te krijgen en ineens kwam de hen omhoog. Ik vergat niet te schieten, Jamie vrolijk achter de fazant aan, ik blaas op de rolfluit en ze stopte. Dat was het grootste wonder. We hadden een punt!! Tja, niet helemaal de schoonheidsprijs, maar wat kan ons dat schelen. Het was al knap dat ze zo goed stond!! Dus vanaf nu is ze een gekwalificeerde werkhond :-)